Agneta Gynning arbetar med skulptur i olika material från sval och stram brons och marmor till gummi. Hennes konst lyckas förena influenser av både klassiskt och modernt. Den är inspirerad av det undermedvetna och i verken ryms en konstant känsla av rörelse och liv.

Sculpture

Agneta Gynning arbetar med skulptur i olika material från sval och stram brons och marmor till gummi. Hennes konst lyckas förena influenser av både klassiskt och modernt. Den är inspirerad av det undermedvetna och i verken ryms en konstant känsla av rörelse och liv.Agneta Gynning hade sin första utställning 1995, sedan dess har hennes arbete visats i Skandinavien, Florens, Paris, London, New York, Miami och Shanghai. I Sverige finner du hennes skulpturer både i offentlig miljö och i privata samlingar. .
Agneta har flera skulpturer i offentlig miljö i bland annat Stockholm. Där tre av skulpturerna är inköpta av Skanska och är placerade i Filmstaden i Solna och två är inköpta av HSB och är placerade i Kungsängen. En skulptur är inköpt till Vellinge Kommun och finns i Skanör.
Dessutom gör Agneta ofta specialbeställningar till företag i form av mindre skulpturer i numrerade serier.