fbpx

Modern Gallery i samarbete med Magnusson Wine,
Grevgatan 26 Stockholm
Har nöjet att presentera Karl Berg och
Caroline Jensen.
9 mars – 16 april 2019

Karl Berg född 1981 i Stockholm, Målat aktivt sedan 1997. Har i vissa konstverk renodlat och förenklat de målningar han normalt gör, särskilt i de verk som han och Caroline gjort tillsammans. Men utställningen kommer även att visa gränslöst attackerande graffiti måleri, med obalans och balans i en rörig kombination.

Carolina Jensen född 1960, fotograf, leg psykoterapeut, verksam i Stockholm.
Kombinerar sina två professioner med ett särskilt intresse för förändringsprocess.
Caroline har ställt ut på Liljevalchs Vårsalong, Fotografiskas Höstsalong samt Graffiti Visitors & Event Center New York. Aktuell med fotoboken ”Room for Therapy”

Vissa av verken tar farväl av en station som var aktiv mellan åren 1882-2017. Dessa verk ingår i ett samarbetsprojekt där mötet mellan fotografi inspirerat av graffitikonst. Dessa konstverk handlar om linjer som länkar i varandra. System av kopplingar leder till bokstäver som bildar namn. Linjerna kan associeras till det som binder människor med varandra, skapar relationer och ett samhälle. Fotografierna är bärare av händelser vi olika tidpunkter, fångade sista månaden av stationen aktiva tid, innan den blev den reservplats som den nu är.

Karlbergs pendeltågsstation var en knutpunkt mellan tågen, men också för de människor som reste, eller de som intresserat betraktade de färgfyllda bokstäver som ibland kunde ses på förbipasserande tågen.