fbpx

Viktoria född 1971 i Göteborg.
Hon utför målningar med akryl och olja, med lätta penseldrag sveper hon lättsamt över duken, nyttjar den råa duken som grund i hennes måleri, ja nästan som akvarell måleri. Kompositionerna rymmer vida panorama landskap med djupdimension. Hon insveper dessa syner i slöjor av dis med figurer nära och fjärran.

Hennes målningar är självständiga och originella. Att hennes verk betydligt skiljer sig från traditionellt nordiskt landskapsmåleri, kan förklaras av att hon har sin konstnärsutbildning i England. Hennes bildspråk är universal i sitt sökande finner hon ofta det speciella ljuset exempelvis från Alexandrias,runt Skagen på västkusten eller den råkalla disiga vinterdagen. Med lätta avtryck återger hon människogestalter i en nästan dimmig eller stark solsken dallrande atmosfär.

Viktoria Hallenius Master of the art.

Viktoria Hallenius “Golden-Earring”

Golden-Earring oil painting size 121x85 cm Please the gallery about the price.

0,00 Skr

Viktoria Hallenius

Viktoria Hallenius

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.